Wednesday, February 22

Femei in tehnologie - 2012

Am decis continuarea proiectului Femei in tehnologie inceput anul trecut, din motive ce tin pe de o parte de abordarea subiectului in MW si adunarea unor articole interesante, iar pe de alta de reluarea suportului primit din partea unor companii din industrie.
Woman in Tech este un subiect de actualitate nu doar pe o piata tanara ca cea din Romania, ci si in US. Si acolo femeile sunt o minoritate in industria IT, insa doar o minoritate statistica. Din punct de vedere al impactului in business situatia este diferita. La nivel general, in US exista cca 8 milioane companii conduse de femei, care angajeaza peste 23 de milioane de persoane si genereaza venituri de cca 2,8 trilioane USD anual. O imagine la fel de relevanta este si aceea ca unele dintre cele mai mari companii din industrie sunt conduse de femei: Ginni Rometty (IBM) Meg Whitman (HP) Carol Bartz (pana mai ieri la Yahoo) Ursula Burns (Xerox) etc.
Ca si anul trecut, vom avea un eveniment de lansare alaturi de Microsoft si grupul Women in Technology, spre finele lunii martie. Voi reveni pe subiect.