Sunday, February 16

Office pe iPad, mai devreme decat ne asteptam?

La Goldman Sachs Technology & Internet Conference 2014, Tami Reller, sefa Marketingului Microsoft, a fost intrebata despre planurile lansarii unei versiuni a Office pentru iPad, iar raspunsul a dat de inteles ca proiectul Miramar (codename-ul pentru Office pe iPad) nu a fost abandonat.
Aveti mai jos varianta in engleza deoarece este mai relevanta: "As we step back and say, these core applications, these core brands that are so important to enterprise customers and consumers, how do we make sure that we're thoughtful about what we're doing on the Windows platform, as well as cognizant of the fact that there's other devices in their lives. So you'll see us be thoughtful about how and when we bring what applications to what platforms”. Acesta preocupare a fost punctata inca de anul trecut de Ballmer, care spunea la Gartner Syphosium 2013, ca dupa o versiune de Office pentru dispozitivele Windows cu touch, se impune si una pentru iPad, prin urmare lucrurile se leaga. Ar putea fi o abordare similara celei prin care Word, Excel si PowerPoint sunt disponibile, printr-o subscriptie Office 365, pe iPhone, inca din iunie 2013. Totusi, nu exista o declaratie oficiala in acest sens si evident nici un plan de lansare etc. Probabil,  Microsoft va lansa anul acesta o versiune de Office (codenamne Gemini, pentru care s-au facut unele demo-uri la Build 2013) dezvoltata special pentru intefata Metro din Windows 8, prin care va incerca o diferentiere fata de iOS si Android si dupa acest moment va aduce in discutie si Office pentru iPad.
In acest sens, Tami Reller a mai spus ca aducerea Office pe Ipad va fi o „decizie de business” si nu se va baza pe cererile utilizatorilor. Pentru Microsoft, Office devine o zona tampon. Pe de o parte, Office, ca sistem de productivitate cvasigeneralizat, sustine vanzarile de Windows, pe de alta parte, ar putea fi rapid adoptat de utilizatorii altor sisteme de operare si ar putea astfel genera venituri considerabile. Cred ca decizia de business despre care vorbeste Tami Reller la aceasta alegere se refera. Totusi, strategia „cloud first, mobile first” adusa tot mai des in discutie de noul CEO al Microsoft (Satya Nadella) lasa de inteles ca solutii/servicii ca Office ar putea fi disponibile pe orice tip de dispozitiv.
Maine (luni, 17 februarie) particip la o masa rotunda cu Tim O’Brien, General Manager la Microsoftin grupul Platforma si Aplicatii, sper sa aflu mai multe.
Goldman Sachs Technology & Internet Conference 2014 - See more at: http://www.conferencetracker.com/conferences/329#sthash.kNwR7NAA.dpuf