Wednesday, April 29

Alte 5-6 companii IT vor sa se listeze pe AeRO

Dupa anuntul recent al celor de la Bittnet Systems privind listarea pe piata AeRO a BVB incepand cu 15 aprilie, iata ca alte 5-6 companii IT au planuri similare. Cel mai cunoscut nume dintre acestea ar fi Arobs, insa nu exista informatii oficiale in acest sens. BVB doreste sa atraga 15 pana la 20 de companii pe AeRO in 2015, iar persoane din interior spun ca targetul este unul realist.

Evolutia Bittnet Systems a fost pozitiva, ceea ce atrage atentia si altor antreprenori. Chiar daca numarul de actiuni tranzactionate a scazut (varful a fost atins de vanzarea pachetului detinut de investitorii de la Carpathia Capital) valoarea a crescut constant, vedeti graficul de mai jos. De la 1.730 la 1.850.  De urmarit care va fi situatia pe termen lung, insa o prima experientă pozitivă da curaj.




Motivele pentru care aceste companii doresc sa se listeze sunt diverse, de la atragerea de capital pentru dezvoltare pana la imagine si gasirea unui sistem de stimulare a anagajatilor, partajare valoare companie intre proprietari etc.  Aceleasi surse afirmă ca pe piata exista capitalul necesar pentru asemenea tranzactii, mai ales pentru ca firmele in discutie sunt relativ mici ca valoare de piata. Acesti candidati au trecut printr-un proces de audit si si-au insusit toate regulile necesare la nivel de raportare financiara, transparenta etc. Interesant ar fi sa vedem si ce pozitie au fata de bursa companii cu greutate, cu cifre de afaceri de peste 20-30 milioane Eur.