Wednesday, July 20

Microsoft pregateste Dynamics 365

In linie cu anunturile facute in ultima vreme, Microsoft pregateste lansarea Dynamics 365, un serviciu care va integra functionalitati de ERP, CRM si colaborare intr-o oferta unitara. Conform informatiilor oficiala, suita va fi disponibila din toamna acestui an. Dynamics 365 va include functionalitati cross: gestiune economica si operationala, relatii cu clientii, vanzari, marketing, e-mail si colaborare etc adica va include, sub diverse forme, CRM si NAV Online precum si Office 365.

Clientii vor putea alege diverse combinatii de functionalitati cat si scenarii predefinite pe anumite activitati. De asemenea, exista o serie de aplicatii compatibile, similare addon-urilor pentru aplicatiile Dynamics traditionale. Pe site-ul Dynamics 365 apar AFS Technologies Retail Execution, AvePoint Citizen Services si Veripark Next Best Action, insa lista de aplicatii trece de 200. Acestea pot fi selectate prin intermediul AppSource, un portal dedicat care permite diverse selectii si filtrari.
Power BI si Cortana Intelligence (un serviciu mai putin cunoscut local) vor fi integrate nativ pentru a oferi analize de business, predictive sau istorice. Suita va avea conectori pentru integrare cu alte aplicatii si servicii, de la Microsoft sau de la alti furnizori, atat cloud cat si on premises.  Abonamentele pot fi contractate la nivel de aplicatii sau pe roluri de business, adica pe diverse tipare de utilizator. Deoacamdata, nu exista/nu am gasit info despre pachet si preturi.

Probabil lansarea oficiala va avea loc in contextul evenimentului Summit 2016 din octombrie, cand VP-ul Scott Guthrie are programat un keynote pe acest subiect.