Thursday, October 13

SAP HANA are versiune gratuita pentru developeri

Pentru ca HANA incepe sa prinda teren (scriam prin vara ca au inceput sa apara inclusiv proiecte de Business One pe HANA in Romania ) SAP a lansat o versiune gratuita si simplificata dedicata  dezvoltatorilor: HANA Expres. Versiunea recent lansată poate fi descărcată din centrul SAP dedicat dezvoltatorilor și instalată pe servere externe, desktop-uri sau laptop-uri, folosind un pachet de instalare binar, cu suport fie pentru SUSE Linux Enterprise Server fie pentru Red Hat Enterprise Linux. De asemenea, poate fi instalată pe Windows sau Mac OS prin descărcarea imaginii mașinii virtuale, care este distribuită cu SUSE Linux Enterprise Server.

Dezvoltatorii pot folosi baza de date in-memory pe o mașina virtuală, local sau in nor, pentru aplicatii care folosesc pana la 32 MB memorie.Obiectivul SAP este ca acestia sa poata crea mai usor aplicatii, tranzactionale sau analitice, care folosesc date din surse multiple. Ca suport, SAP ofera  acces la tutoriale, exemple de cod, precum și la o comunitatea de specialiști creată deja în jurul platformei.
SAP HANA este o bază de date (in realitate este ceva mai mult) in-memory disponibila atat  ca un appliance cat si ca serviciu in cloud si care permite analiza in timp real a unor volume foarte mari de date, din surse multiple. Un produs similar pe piata este Oracle Exadata, care insa nu este tocmai „suitable” in proiecte derulate de companii medii si mici.