Thursday, November 10

Cristian Cucu este noul CIO al Guvernului Romaniei

Subiectul CIO guvernamental a fost dezbatut intens in ultimii ani, in mai toate mediile. Inclusiv cand eram la Market Watch am avut cateva articole in acest sens. Conform declaratiilor oficiale, pPozitia in sine era definita, lipsea doar persoana. Iata ca, noul CIO in cadrul Guvernului Romaniei este Cristian Cucu. Despre Cristian Cucu stiam doar ca fusese numit prin decizia nr. 319/2016 intr-o functie de secretar de stat, fara ca anuntul sa ofere si alte informatii.

Conform profilului LikedIn (actualizat deja) este CIO al Guvernului Romaniei, dupa ce in 2001 a fost fondator al companiei BIS (Best Internet Security) si anterior Director in cadrul AIESEC Romania. Cu noua titulatura a fost mentionat si in cadrul evenimentului ICI de marti. Ca pregatire, Cristian Cucu este absolvent al Universitatii Bucuresti si detine un MBA la Northwood University/Michigan USA. Totodata este si certificat CISA, CISM si CRISC, certificari de top in domeniul securitatii cibernetice.

Articole pe subiect:

Editorialul meu in MW (2013)
http://www.marketwatch.ro/articol/11914/Despre_necesitatea_unui_birou_CIO_la_nivelul_Guvernului/ 
Ancheta facuta de Luiza Sandu in MW (2013)
http://www.marketwatch.ro/articol/12465/Pe_cand_un_CIO_Office_Guvernamental/
 Articol scris de Calin Rangu in MW (2016)
http://www.marketwatch.ro/articol/15087/Aplicarea_conceptului_de_CIO_Office_Guvernamental_o_necesitate_acuta_pentru_Romania/