Thursday, December 15

Eset adauga Ransomware Shield in solutiile de securitate pentru Windows

Ransomware si DDoS sunt cele mai paguboase atacuri cibernetice din ultima vreme. Rapoartele emise de oficialitati, de la FBI la Cert.ro cat si cele ale furnizorilor de securitate sunt pline de exemple si prognoze negative. Adica va fi mai rau, mai ales in contextul IoT (Internet of Things) care permite infractorilor sa foloseasca echipamente conectate la web dar ignorate de utilizatori din punct de vedere al securitatii: camere de supraveghere video, spre exemplu. 

In acest context, Eset afirma ca a adus o functionalitate noua in produsele sale: ESET Ransomware Shield (pentru Windows deoacamdata) care monitorizează și evaluează toate aplicațiilor executate, folosind euristica de comportament și blochează în mod activ comportamentele cunoscute asociate cu fenomenul de ransomware. În plus, Ransomware Shield poate, de asemenea, să blocheze modificările aduse fișierelor existente (spre exemplu, să prevină criptarea acestora).
Ransomware Shield este activ în mod implicit și nu trebuie acordată o atenție specială din partea utilizatorului pentru ca protecția să fie menținută, decât în momentul în care se face o detecție. În acest caz, utilizatorului i se va solicita să aprobe sau să refuze o acțiune de blocare.

Ransomware-ul este o familie specifică de malware ce are drept țintă coruperea fișierelor utilizatorului. Versiunea tipică, reprezentată de filecodere, criptează datele victimei și apoi solicită plata online a unei răscumpărări, pentru ca utilizatorul legitim să își poată recâștiga accesul la propriile date. Principalii vectori de atac sunt atașamentele din e-mail și kit-urile de exploit-uri. In perioada sarbatrilor, produsele Eset au 30% reducere.