Thursday, February 16

Furnizorii ERP incep sa castige mai multi bani din servicii decat din licente

Xapt, cel mai relevant partener local Microsoft pe familia de produse Dynamics, atesta ca in 2016 businessul de ERP a crescut cu precadere pe baza serviciilor vandute. La un numar similar de proiecte si clienti noi, compania a inregistrat o scadere la nivel de licente, insa o crestere a serviciilor. Explicatia consta in orientarea clientilor catre cloud (ERP ca serviciu, accesibil printr-un abonament lunar) dar si la nivel de customizari. Exista o tendinta in piata locala, confirmata si de catre alti furnizori, de maturizare a cerintelor si de crestere a complexitatii proiectelor. In 2016, clientii au solicitat furnizorilor mai multe functionalitati, customizari, integrari cu diverse solutii de Business Inteligence, Warehouse Management, eCommerce etc.

Proiectele începute anul trecut vin să completeze aria noastră de expertiză, companiile producătoare fiind, în continuare, cele pe care ne focusăm. Cereri au mai fost şi din sectorul distribuţiei şi al retailului”,  afirma Mihai Madussi, Managing Director.

Anul 2017 aduce noutăţi în portofoliul de produse Xapt, prin alinierea la tendinţelor cerute de mediul de business. Astfel compania va lansa o solutie proprie dezvoltată pe platforma Microsoft Dynamics NAV, pentru a acoperi noi nișe, unde prospecții nu au prea multe optiuni. Xapt Solutions are o experienţă de peste 20 ani, concretizată la momentul actual în peste 190 proiecte Microsoft Dynamics, fiind partenerul Microsoft cu cea mai mare stabilitate în piaţă.

Xapt este clasat ca partener principal Microsoft Dynamics ERP în regiunea Europei Centrale și de Est și unul dintre cei mai mari la nivel mondial. Grupul este prezent, prin proiecte, pe 5 continente, având birouri în Australia, Canada, Ungaria, România, Slovacia, Statele Unite ale Americii și are parteneriate strategice în multe alte țări.

In 2014, Xapt si-a consolidat pozitia pe piata locala prin achizitia LLP Dynamics, unul dintre cei mai activi parteneri Microsoft din Romania, pe segmentul solutiilor de tip ERP si CRM.