Thursday, March 2

O cadere a serviciilor Amazon a afectat sute de website-uri americane

Ieri, mediul online american a fost sever afectat de o cadere de patru ore a serviciilor de cloud Amazon. Downtime-ul a fost semnalat incepand cu ora 12.35 in zona coastei de Est a US si a fost legat de serviciile de stocare online. Este prima cadere majora la Amazon conform analistilor de la Gartner si Catchpoint Sysytems, desi au mai existat probleme si in Septembrie 2015.
Zeci de utilizatori s-au plans imediat ca „stocarea in cloud nu este mai sigura decat cea locala si ca furnizorii fac promisiuni fanteziste si ca Bezos ar trebui sa investeasca ai mult in securitate si disponibilitate.”

Nu toti clientii AWS au fosr afectati de caderea serviciilor de stocare in cloud, multi au raportat incarcarea inceata a site-urilor. Culmea, nici echipa tehnica a Amazon nu a reusit sa acceseze un serviciu de monitorizare a starii de sanatate a sistemului, acesta fiind hostat pe serverele proprii, zice USA Today. Cel mai probabil a fost o problema de natura software sau un bug la nivel de cod, mai afirma analistii. Totusi, Amazon nu a dat o explicatie oficiala. Aceasta se va intampla probabil astazi.