Tuesday, May 16

Elko intra intr-un proces de rebranding

Elko a anuntat oficial derularea unui proces de rebranding, care acopera nu doar identitatea vizuala a ci si logica de business. Infiintata in 1993, in Letonia, compania a evoluat catre un distribuitor regional de produse si solutii IT cu 1.46 miliarde USD cifra de afaceri.

Pasul anuntat ieri face trecerea catre un model „smart” de distributie, care pune accent cu precadere pe integrarea de know-how si expertiza de la furnizorii aflati in portofoliu si tranferul catre reteaua de parteneri. Logistica si abilitatile operationale raman importante, insa nu mai asigura diferentierea in piata.
"Necesitatea de a pune in prim plan schimbul de cunostinte si de tehnologie a devenit cruciala, in ambele sensuri: de la producatori catre parteneri, si dinspre piata inapoi catre producatori. Credem ca succesul companiei depinde de procesul nostru continuu de invatare si de capacitatea de a transfera eficient cunostintele de-a lungul intregului lant de distributie,” citeaza comunicatul de presa oficial.
Toate companiile din cadrul grupului vor aborda aceeasi identitate vizuala, inclusiv filiala din Romania. Procesul de rebranding va dura pana la trei luni.