Tuesday, May 30

Si francezii au probleme in alimentarea cu energie electrica a Centrelor de Date

Total Cloud este o companie franceza care a investit prin 2015 intr-un centru de date propriu: 200 mp suprafata in camera de date, 76 de rack-uri, tehnologie performanta in general. Toate bune, insa locatia sediului central, in Saint Martin de Heres (undeva langa Grenoble) avea probleme in alimentarea cu energie electrica. Cum nu se putea baza pe reteau locala (ca mai toti romanii de altfel), francezii au apelat la Eaton care le-a livrat o solutie completa de management al energiei.

 Eaton le-a oferit o sursă dublă de alimentare cu energie electrică prin intermediul a două PDU-uri per rack, gestionate tot de Eaton: o sursă standard de 16 A și o sursă opțională de 32 A. Prima unitate PDU este pe un circuit cu sursă de energie neîntreruptibilă, iar cea de-a doua pe un circuit cu alimentare de la rețea. Ambele sunt alimentate de un grup electrogen. Senzorii sondei de monitorizare a mediului (EMP) de la Eaton sunt instalați în rack-uri pentru a colecta date despre temperatură și umiditate și a monitoriza de la distanță datele ambientale. Pentru a proteja alimentarea cu energie a centrului de date, a fost selectată sursa Eaton 9355 UPS. Pentru administrare au instalat aplicatia Eaton  Intelligent Power Manager (IPM)  care emite alerte în cazul unor incidente de alimentare sau de mediu.

Un aspect interesant este  integrarea cu VMware ESX Server, care  în eventualitatea unei pene de curent neobișnuit de lungi, migreaza sarcinile virtuale către serverele neafectate. 
(Sursa informatiilor: Eaton Romania)