Thursday, June 22

Check Point se alatura sponsorilor Campionatului European de Securitate Cibernetica

Campionatul European de Securitate Cibernetica este un proiect al ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), sustinut in Romania de SRI, CERT-RO si ANSSI, alaturi de mai multe companii private. Check Point este unul dintre partenerii oficiali, care va delega un specialist in cadrul comisiei de evaluare. Obiectivul proiectului este încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi de a se alătura echipelor de specialişti în securitate IT. 
Înscrierile la etapa națională au loc în perioada 30 Iunie (ora 12.00) - 2 Iulie, gasiti toate informatiile pe site-ul oficial https://ctf.cybersecuritychallenge.ro.    

Concursul este deschis tinerilor nascuti intre 1992 si 2003, singurii care se pot califica in finala. Etapa nationala include două sesiuni de calificare (luna iulie) și două sesiuni de training (septembrie-octombrie) în urma cărora cei mai buni 10 participanți vor forma echipa României, care va participa la etapa finală. Participanții vor fi îndrumați de cei mai buni profesioniști în securitatea cibernetică, vor beneficia de stagii intense de pregătire profesională, precum și de oportunități de angajare. 

Lupta împotriva criminalităţii cibernetice a devenit o prioritate atât pentru organizaţiile private cât şi pentru cele publice. Lipsa acută de specialişti afectează capacitatea de apărare și limitează eficiența tehnologiei. Implicarea Check Point în cadrul Campionatului European de Securitate Cibernetică are ca scop identificarea talentelor locale şi orientarea acestora către o carieră în domeniu. Sperăm să se înscrie cât mai mulți tineri, deoarece la sesiunile de training, participanţii vor avea oportunitatea să înveţe de la cei mai buni specialişti,” afirmă Cezar Vârlan, Check Point Romania.
Pentru înscriere și verificarea conditiilor de participare accesați: https://ctf.cybersecuritychallenge.ro