Monday, October 16

200 milioane euro, cea mai recenta estimare a pietei cloud locale

O previziune recenta a Euroweb evalueaza piata locala de cloud la 180-200 milioane euro, pentru 2018 in concordanta cu alte studii regionale, care atesta si un ritm de crestere de cca 20.7%. Euroweb a lansat anul trecut o serie de servicii cloud IaaS si PaaS, de la masini virtuale si servere dedicate la solutii de voce in cloud si managed WiFi.  Soluțiile sunt adaptate și configurate nevoilor specifice ale clienților, care le pot contracta pe perioade limitate sau pe durata unor proiecte. 

Euroweb dispune de o echipă de suport bine pregătită din punct de vedere tehnic, asigurând administrarea optimă a serverelor, dar și de două centre de date interconectate, câte unul în București și în Timișoara. Unul dintre acestea poate activa ca un centru de date de replicare, clienții dispunând de linii de date cu capacități de la 100 Mbps la 10 Gbps. 

Clientii sunt tot mai numerosi si din cele mai diverse domenii: unitati medicale care contracteaza servicii de stocare si arhivare imagistica medicala, retele hoteliere sicomerciale care au nevoie de managed wifi, companii care au nevoie de infrastructura pentru eLearning si cursuri online etc. Spre exemplu, călătorii ce tranzitează Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, vizitatorii târgului de carte Gaudeamus sau participanții la evenimentul de E-Commerce GPeC s-au bucurat de acces la Internet prin intermediul Euroweb. Pe fondul cresterii pietei, Euroweb si-a propus o crestere cu 50% a veniturilor din cloud in 2017.