Monday, October 9

„Pop-up check-in”, un serviciu de lasat bagajele oriunde


Australienii de la OACIS (Off Airport Check-In Solutions) si Amadeus au lansau o solutie care permite calatorilor cu avionul sa faca luggage drop-off  in diverse alte locuri (hotel, gara, conferinta, vas de croaziera etc) nu doar la aeroport. Serviciul se numeste pop-up check in si este deja disponibil in Australia si Noua Zeelanda.
Studiile arata ca pentru mulți călători, procesul de check-in la aeroport durează mult și este una dintre cele mai frustrante părți ale unei călătorii. Timpul petrecut în aeroport și disconfortul aferent vor continua să crească în următorii ani, conform unui studiu al Airports Council International (ACI), care previzionează că traficul global de pasageri va crește cu 5,2% pe an, până în 2029 . 

OACIS pop-up check in utilizeaza cloudul Amadeus (Airport Common Use Service -ACUS) si poate oferi rapid călătorilor serviciul de check-in în afara aeroportului. Check-in-ul este complet mobil și poate fi setat în orice loc - fie că este vorba de un vas de croazieră, un hotel, o gară, sau o conferință sau eveniment major. OACIS verifică atât călătorii cât și bagajele lor, transportă în siguranță geamantanele la aeroport și le introduce direct în sistemul de bagaje al aeroportului. Virgin Australia este prima companie aeriană care a adoptat serviciul și a implementat deja un proiect pilot în Sydney, pentru nave de croazieră și curse maritime. Pe lângă servirea diferitelor locații, OACIS poate servi și grupuri mari care călătoresc, precum tururi, companii, școli, echipe sportive etc. Compania intentioneaza sa extinsa aria de acoperire a serviciului si pe alte piete, in urmatoarele luni.