Tuesday, November 28

Tech Data Romania devine distribuitor Microsoft

In portofoliul Tech Data, alaturi de branduri ca IBM, Oracle, CheckPoint, Veeam, Dell EMC intra si intreaga gama de solutii si servicii Microsoft. Este vorba in principal de intreg pachetul Azure, Microsoft 365, Power BI, dar si produsele on premises de tip server, toate vor fi disponibile prin reteaua de parteneri Tech Data. Cele doua companii au semnat un acord pentru Europa de Est, care acopera si Romania.

Relatia dintre Tech Data si Microsoft are cca 25 de ani vechime si acoperire globala. Parteneriatul era functional in mai toate tarile europene, inclusiv Cehia si Polonia. Prin urmare, extinderea catre Est vine oarecum natural.

Tech Data va deschide un Centru de Suport la Praga, care va oferi asistenta si partenerilor de pe piata din Romania. In contextul acordului, Tech Data a decis si localizarea platformei sale tranzactionale StreamOne, in esenta un tool online care sustine intreaga distributie. Informarea de presa aminteste si ca Tech Data intentioneaza sa creasca numarul de parteneri si ca atentia se va concentra pe proiecte hibride, care sa combine serviciilor Microsoft din familia Azure cu tehnologiile on premises pentru Centre de Date.