Tuesday, December 5

Microsoft si SAP se aliaza in „lupta” pentru cloud

Bill McDermott (SAP) si Satya Nadella (Microsoft)
Zilele trecute, Microsoft si SAP au anuntat un super-parteneriat prin care cele doua companii isi vor promova in comun produsele si interesele comerciale. Alianta este strategica si are evident si obiective legate de concurenta Microsoft - Amazon si SAP - Oracle.

Acordul presupune ca Microsoft si SAP sa-si utilizeze reciproc serviciile de cloud si sa coopereze la nivelul unor oferte comune pentru a oferi clientilor cea mai buna experienta cloud. Concret, SAP Hana va fi disponibila pe Azure pentru toti clientii SAP, iar Microsoft va utiliza SAP Hana pentru sustinerea propriilor procese financiare.  Totodata, SAP va migra intreaga infrastructura critica pe Azure, iar clientii SAP vor fi incurajati sa ruleze solutiile de business din cloud-ul Microsoft.  SAP Hana Enterprise pe Azure va deveni probabil o alegere by default pentru companiile mari.  Printre clientii comuni Microsoft SAP se afla deja nume precum Coca Cola, Columbia Sportswear, Cosco etc.


In Romania, Agricover este una dintre companiile care a migrat in Azure o suita de solutii printre care si SAP ERP. Proiectul a fost derulat cu ajutorul Crescendo, ca partener oficial Microsoft, si a inclus nu doar SAP ci si Charisma Leasing de la TotalSoft si o solutie de Document Management, toate utilizate in cadrul diviziei Agri-Finance. Compania urmarea sa aiba disponibilitate maxima pentru solutiile de business (mai greu de asigurat un 99.9 pe o infrastructura proprie, chiar si enterprise) flexibilitate in alocarea resurselor, dar si simplificarea operatiunilor de intretinere a mediului IT.