Thursday, December 21

UPS va transporta coletele cu masini Tesla

UPS a comandat deja 125 de camioane Tesla si va infiinta cea mai mare flota de camioane electrice din lume. Oricum, UPS are deja in exploatare alte camioane pe combustibili alternativi si netraditionali (gaze naturale, propan etc) deci interesul pentru ecologie este mai vechi.
Conform datelor oficiale, cap-tractorul Tesla Semi poate atinge o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare si are un cost total de proprietate semnificativ redus. Caracteristicile de siguranță includ: frânarea automată de urgență, control ajustabil al vitezei de croazieră, ghidaj automat al benzii de rulare și sisteme de frânare și direcție acționate electric cu redundanță. Caracteristicile Tesla de asistență a șoferului reduc cu 40% ratele de accident, potrivit unei analize a guvernului SUA.

Tesla estimează că va da startul producției vehiculelor în 2019, iar UPS va fi printre primele companii care utiliza camioanele Semi. Precomanda plasată de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră  cu 12%, până în 2025.